Leiderschap zorg

 

Een goed leiderschap in de zorg is noodzakelijk. In zorgcentra en ziekenhuis kan het namelijk nogal hectisch zijn en om iedere patiënt uitstekende zorg te kunnen bieden is het belangrijk dat er een goede leidinggevende aan het roer staat. Een leidinggevende die gebruikmaakt van het positief leiderschap is hierbij aangeraden. Maar wat is positief leiderschap precies en waarom wordt het aangeraden?

 

Wat is positief leiderschap?

 

Zoals de naam al doet vermoeden, betekent positief leiderschap het positief leiden van personeel. Tegenwoordig wordt deze leidingstijl steeds populairder, omdat het steeds meer zijn effect begint te bewijzen. Een positieve leider zal dus op een positieve manier omgaan met zijn collega’s, maar dat wilt natuurlijk niet zeggen dat ze zomaar alles mogen doen. Ook bij dit soort leiderschap worden de nodige regels en structuur opgelegd, maar het verschil zit hem in de bandering van het personeel en de visie. Positief leiderschap legt de nadruk op de sterktes en capaciteiten van het personeel. Deze vorm van leiderschap is gericht op groeien in plaats van op obstakels. Dat wil niet zeggen da negatieve gebeurtenissen genegeerd worden, maar dit wil gewoon zeggen dat er veel meer aandacht gericht wordt aan oplossingen in plaats van problemen. Een positieve leider is niet hetzelfde als een charismatische leider, want een positieve leider is niet enkel sympathiek, maar richt al zijn aandacht op strategieën en groei.

 

Wat is de meerwaarde van positief leiderschap?

 

Ben je zelf leidinggevende? Dan loont het de moeite om eens na te denken over je leidingstijl, want deze bepaalt voor een groot deel het succes van jou, jouw bedrijf én je personeel. Een goede manier van leiding geven is dus erg belangrijk en positief leiderschap is daarbij een goede keuze. Positief leiderschap benadrukt namelijk het goede in de mens en bevordert het geluk. Dat is niet enkel positief voor het personeel zelf, maar ook voor het imago van je bedrijf. Daarnaast zorgen gelukkige werkmensen voor een hogere productiviteit. Door continue de aandacht te leggen op wat positief is en wat er goed gaat beïnvloedt je de andere ook op een positieve manier. Dat zorgt voor een goede werksfeer en ook dit verhoogt de productiviteit!

 

Positieve leiderschapsstrategieën

 

Het positief leiderschap wordt uitgevoerd via vier positieve leiderschapsstrategieën:

het scheppen van een positief organisatieklimaat

het bevorderen van positieve communicatie

het bevorderen van positieve relaties

het bevorderen van positieve betekenisgeving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *