Hoe kan je slissen afleren?

Slissen afleren

Slissen afleren

Op de basisschool werd ik erg gepest door mijn klasgenootjes. Dit kwam vooral doordat ik sliste. Ik vond dit echt super vervelend, maar kon er zelf niks aan doen. Ik ben hier dan ook erg veel nachten verdrietig over geweest. Ze noemde me namelijk vaak het slangetje en iedere keer als dat werd gezegd kon ik wel door de grond zakken. Ik moest en zal het slissen afleren voordat ik naar de middelbare school ging. Anders werd ik misschien hier ook wel gepest en dat wou ik echt niet. Mijn ouders zijn toen der tijd onderzoek gaan doen naar hoe het slissen af te leren was. Ze kwamen uiteindelijk bij een bedrijf terecht die hierbij kon helpen. Ze hebben toen een afspraak voor mij ingepland en een weekje later kon ik op gesprek komen.

 

Het eerste gesprek

Bij het eerste gesprek waren mijn ouders er allebei bij. De encyclopedist vertelde ze na dit gesprek dat ik waarschijnlijk een taalontwikkelingsstoornis had en hierdoor sliste. Ze had mijn ouders toen der tijd ook verteld dat het slissen af te leren was. Ikzelf wist natuurlijk niks van dat gesprek af, maar heb dit later te horen gekregen. Nadat mijn ouders dit te horen hadden gekregen moest ik elke week op gesprek komen. Hoe vaker ik op gesprek kwam, hoe minder ik sliste. De gesprekken hielpen me echt enorm met het afleren van slissen. De bijnamen op de basisschool stopte ook vrij snel hierna en ik begon eindelijk weer zelfvertrouwen te krijgen. Ik maakte weer wat nieuwe vriendjes op de basisschool en kreeg uiteindelijk toch wel zin in de middelbare school.

 

De middelbare school

Nadat ik de basisschool had afgerond mocht ik eindelijk naar de middelbare school. Ik had er erg veel zin in, maar was ook best wel zenuwachtig. Ik hoopte ook zo erg dat ik niet zou gaan slissen. Toen de eerste schooldag was ging ik met volle zelfvertrouwen naar school. Ik kende gelukkig al iemand uit mijn klas, dat maakte het een stuk makkelijker. Toen ik in mijn nieuwe klas zat werd ik erg zenuwachtig. Ik wist dat ik vroeg of laat het woord zou krijgen en dat ik dan wat moest gaan vertellen over mezelf. Toen ik eenmaal aan het woord was sliste ik totaal niet. Het afleren van slissen was dus echt gelukt. Hier was en ben ik dan ook enorm blij mee. Het zorgt er namelijk voor dat ik een stuk zekerder in mijn schoenen sta en dat is fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *