Energetische behandeling

Een energetische behandeling wordt ook wel energetische therapie genoemd. Zo’n energetische behandeling is een eeuwenoude behandelwijze voor ziektes en andere aandoeningen, deze therapie is ongeveer net zo oud als de mens zelf.

In hele oude tradities gingen mensen er van uit dat ieder aspect in onze kosmos een klein deel uitmaakt van een nog groter geheel en dat de mens ernaar moet streven om in harmonie te leven. Wat alles bij elkaar houdt is de energie, bijna alles bestaat uit energie, in sommige gevallen meer dan anderen. Ons lichaam is een vorm van energie, zo ook de wereld maar simpelweg ook een normale boom.

Energetische behandeling

Energetisch systeem

Niet alleen tastbare voorwerpen hebben energie in zich maar ook woorden, ervaringen en gedachten. Dit wordt daarom de ‘uitstraling of aura’ genoemd. De mens beschikt in dit geval over een ‘stoffelijk lichaam’ maar ook over een persoonlijk energieveld, dit wordt ook wel de aura genoemd. Deze aura bestaat uit verschillende lagen namelijk: een emotionele laag, een mentale laag en een spirituele laag. Het stoffelijk lichaam en de aura vullen elkaar dus telkens aan. Een energetische behandeling zal vrijwel altijd impact hebben op het lichaam van de cliënt, op een positieve manier natuurlijk. Door de bovenstaande visie is het makkelijk om te realiseren dat het lichaam eigenlijk maar een klein deel is van een groter geheel: de kosmos.

Ons lichaam heeft een soort vergelijkbaar energetisch systeem en zo reageert het ook precies door de energie die aanwezig is in de kosmos. Het systeem rond en in ons lichaam is dus afgestemd op een groter geheel, de kosmos. Dit systeem zorgt er mede voor dat we een gezond, energiek en harmonieus leven kunnen leiden.

De mens

Bij veel mensen is het vaak het geval dat de kanalen, waardoor de energie door het lichaam vloeit, geblokkeerd is door pijnlijke en/of ervaringen die moeilijk te verwerken zijn. Klachten of ziekte geven aan dat de harmonie in dit geval verstoord is en dus rechtgezet moet worden. Wanneer iemand op lange termijn uit balans ( mentaal gebied ) is kan dat ertoe leiden dat iemand op emotioneel gebied ook uit balans raakt. Voorbeelden hiervan zijn je somber voelen, snel huilen of boos worden. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je met klachten of ziekte komt te zitten. De levensenergie kan daarom dus ook niet meer door het lichaam heen stromen.

Een energetische behandeling kenmerkt zich door middel van een holistische visie op de gezond. Oftewel, een energetische behandeling zorgt ervoor dat je op emotioneel, fysiek en mentaal gebied weer op de rit komt.

 

Meer weten over dit? klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *