Burn-out Zwolle

Een burn-out Zwolle is een aandoening die zowel fysiek als emotioneel iemand uitput totdat deze bijna nergens meer in staat is. Het is dus een energiestoornis en verschilt hierin van een depressie wat een stemmingsstoornis is.

 

Hoe ontstaat een burn-out?

Een burn-out kan ontstaan door verschillende factoren dit kan in het privéleven zijn, maar ook op de werkvloer van iemand. Stress kan zeker bijdragen om een burn-out te ontwikkelen, ook mensen die van zichzelf een perfectionist zijn hebben een hoger risico om een burn-out te ontwikkelen. De symptomen van een burn-out kunnen erg uiteenlopen per persoon maar vaak begint dit met vermoeidheid wat erger kan worden door slaapproblemen en die slaapproblemen kunnen leiden tot concentratieproblemen en zelfs geheugenverlies.

Door deze problemen kan je minder goed presteren, wat kan leiden tot een verhoogde werkdruk en dit kan dus leiden tot een burn-out.

 

Wat valt er te doen tegen een burn-out?

Als een burn-out is vastgesteld kan er therapie aangeboden worden of in sommige gevallen zelfs kortdurende opname in gespecialiseerd centra waar intensief therapie gegeven wordt. In Zwolle zijn er verschillende psychologen waarmee er gesprekken gevoerd kunnen worden, deze gesprekken zijn wel gericht om het probleem bij de kern aan te pakken om de persoon zo snel mogelijk weer volledig aan het werk te hebben. Het is ideaal dus als er nog wel gewerkt wordt. In Zwolle kan een coach ook een mogelijkheid zijn om te helpen bij burn-out klachten, een coach focust zich niet alleen op inhoudelijke gesprekken maar kan er ook voor zorgen dat de persoon gaat bewegen om bij te dragen aan positieve gedachten. Het bewegen en praten kan in combinatie gaan wat er dus voor zorgt dat de cliënt positiever gaat denken en een goed gevoel krijgt. Coaches willen bij een burn-out graag zien dat de cliënt nog werkt en willen hier graag aan bijdrage om de cliënt zo goed mogelijk te helpen door ook te kijken op de werkplek wat er wellicht aangepast moet worden.

 

Verandering

Het beeld van een burn-out is veranderd, mensen zitten niet meer jarenlang thuis en nemen geen deel aan de maatschappij. Werkgevers nemen steeds meer verantwoording voor hun werknemers, lichtere taken geven of zelfs therapie aanbieden doen steeds meer werkgevers. In Zwolle pakken ook steeds meer deskundigen niet alleen de vermoeidheid aan, maar gaan op zoek naar de oorzaak van de burn-out. Vaak gaat dit om onderliggende angsten of stress.

De deskundigen in Zwolle willen dat deze mensen niet weer terugvallen in een burn-out en dragen dus bij om de maatschappij op gang te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *